Det här är vi

Hur kom det sig att jag startade uppfödning av storpudel?
Svaret skulle kunna bli hur långt som helst 🙂, men jag ska försöka att "bara" berätta milstolparna.
Jag och min dotter, Maja, är båda pälsallergiker. Maja var som lite dessutom väldigt hundrädd. Hörde hon en hund som skällde, sprang hon in på sitt rum och gömde sig. (Svårt att tro idag, när hon stojar runt med våra pudlar, och ibland även ett inlånat gäng.) Men så en dag hade hon fått nya vänner på skolan och alla hade hund. Hon tränade bort sin rädsla och upptäckte att alla hundar var individer.Sen började hon projekt övertalning. Efter ca 1 år, en uppsats om Pudeln och den vinnande repliken: "Är det inte värt att ha 10 underbara år med sin hund, än att inte ha det alls?" (Jag hade tidigt i min ungdom hundar, som jag tvingades ta bort av olyckliga omständigheter. Vedervärdigt! Jag ville aldrig utsätta mig för det igen.)
 Å så var det våra kära vänner, Familjen Sternsjös, som sedan tidigare hade en storpudel från Foster´s Kennel, och genom dem visste vi också att vi tålde pudel. Jag hade under fler år hört dem prata varmt om Kennelägarinnan Lotta. Så en dag ringer Sternsjös och säger att Foster´s har en tik som ska ut på foder. Vore inte det något för er?
Sagt och gjort, den 15/12-07 åkte vi så till Foster´s för första gången. Vi möttes av ett helt gäng underbara aprikosa och svarta storpudlar. Med oss hem efter besöket hade vi Saffi, då 6 månader. Min första storpudel och foderhund.

Sommaren 2008 var det dags för Saffis första utställningar. Pudelnationalen i Enköping och WDS i Stockholm. Vi fick glädjen att följa med på dessa äventyr. Det var där jag såg mina första röda pudlar. Å så läckra! Jag blev tillfrågad om jag ville bli fodervärd åt ytterligare en pudel. Denna gång en röd.
Till oss kom så Alva okt-08, sen även Rally juli-09 som en bonus.Ida behövde flytta till en ny flock och hon passde in i vår som handen i handsken, så i april-10 flyttade hon hit. Hon var då 4 år.I juli-10 när vi kom hem från WDS i Danmark. Då kompletterades vår flock med lilla Vera. Å så var de 5.

Den 5/7-10 fick jag ett telefonsamtal jag sent ska glömma. Lotta undrade om jag ville bli delägare i Foster´s. Jag blev nog lika chockad som glad. Sedan 6/12-10 är jag en väldigt glad och stolt delägare.

På den vägen är det. Tusen tack Maja för att du vidgade mitt trånga sinne. Tack Sternsjös, utan er hade det aldrg blivit av och jag hade inte träffat Lotta. Tack Lotta för ALLT! Du har gett mig mer än jag någonsin kunnat drömma om. Att pudlarna kom in i mitt liv betyder friskvård för mig. Jag lider av EDS (Ehlers Danlos Syndrom) och utan "Pudellivet" skulle min livskvalitet, livsglädje och min hälsa vara väsentligt sämre
 

Saffi

Saffi är Majas hund. De har ett speciellt band de två. Saffi är smart, men lat. Hon visar att hon förstår vad man vill att hon ska göra, sen tycker hon att varför ska hon hoppa igen? Har matte slängt vanten på golvet, kan matte hämta den själv. Saffi ÄLSKAR katter, å hamstrar och kaniner. De är så kul när de springer och rör sig, men skulle ex katten ligga still, så står Saffi där och väntar. Å väntar, å väntar. Efter ett tag kanske hon puttar på katten med nosen och menar; Spring då!
Annars är Saffi lugn och gosig. Ligger gärna och myser med kudde och täcke.

Saffi somnade in 2014-04-28 efter en tids sjukdom.


Ida

Ida älskar att vara med och följa med. Snabbast in i bilen bara den är öppen någonstans. Hon gosar mer än gärna. Kommer och lägger sig intill och på mig så nära hon bara kan. Hon är lugn, men när kopplet kommer fram är det som hon får stutsbollar under tassarna. Sååå kul! tycker hon. Ida är även duktig på att spåra. Men det gäller att hålla uppsikt så hon inte spårar för långt i skogen när hon är lös🙂 Ida är inte så intresserad av att leka med leksaker. Bara små bollar, särskilt Mattes egentillverkade ullbollar, eller grankottar duger. Däremot leker hon gärna med de andra flockmedlemmarna.

Ida somnade in 2016-10-27, efter en tids sjukdom.


Alva

Alva är en pratkvarn😀 Hon har alltid något att säga. Hon kanske hör, ser eller vill något som leka, mysa eller gå ut. Alva älskar sin flock. Hon sover en stund, sen går hon runt i huset och räknar in alla medlemmar och pussas. Lite reserverad mot främlingar. Bara Alva själv får bestämma hur och när hon ska hälsa på något så är hon nöjd. När hon väl lärt känna människor så är hon nästan lika älskvärd mot dem som mot flocken. Alva älskar också att leka. Med ALLT och alla som hon känner! Alva är även barnsligt förtjust i att bli skrämd. Hon blir överlycklig om jag gömmer mig och sen hoppar fram och säger buh.


Rally

Rally är antingen utslagen och helt avslappnat i djupsömn, eller "flat out" (Rallyterm som betyder gasen i bott). Hon älskar att jobba. Hon är min hjälpreda i vardagen. Hämtar skor, plockar upp saker jag tappat, bär och plockar undan disken när hundarna ätit klart. Hon är, och har alltid varit en glädjespridare. Hon är som en clow eller joker. Alltid något bus på gång. Man bara måste skratta åt henne😀 Hon får mig alltid på gott humör. När det verkligen gäller fokus och en uppgift som ska göras, då är hon helt fokuserad på sin "arbete". När jobbet är klart så sprallar hon igen, som bara hon kan. Finns ingen som är så effektiv på att få bort mossan i gräsmatta som hon. Hennes pudelfnatt-rivstarter är toppen på det!

Rally somnade in 2014-05-19 av akut sjukdom.


Vera

Vera är mer i luften än på backen. Alltid glad och sprudlande. Helt galen i ALLT som flyger. Flugor, flygplan, fåglar och alla insekter. När jag har varit borta hemifrån och kommer hem, blir hon så glad att hon inte vat hur hon ska bete sig. Hon vill helst hålla något i munnen. Min hand, arm, väska, en sko eller något annat som hon hittar snabbt. För snabbt går det. Grannen kallar henne Tornado. Inte helt tokigt 😉 Kanske blir hon en agilityhund.


Bliss

Bliss är en pratsam fröken. Hon berättar ofta hela historier, särskilt om min mamma kommer. Då måste Bliss berätta för henne allt som hänt sedan sist de sågs. Bliss är liten, men tuff. Hon älskar att spela fotboll och är en duktig assistent åt matte som ofta tappar saker. Hjäper mig gärna städa, leta efter mattes tofflor, hämtar mobilen m m.


GrandPrix

Ja, hon heter faktiskt GrandPrix (uttalas "Granpri", och är franska, liksom pudelrasen, och betyder "Stort Pris". Jag förknippar grand prix med motor tävlingar. Gäller att vinna/ komma först/ vara bäst. Det lever hon verkligen upp till. GranPrix är en super glad tjej som ALLTID är glad, exsalterad och snabb. Hon skäller endast när det inte händer något tillräckligt snabbt. På promenad när en av de andra tikarna stannar för att kissa, håller GrandPrix på att krevera för det går för SAKTA. Hon hoppar och stutsar och försöker få fart på oss. Galet rolig tjej! Hon älskar bollar, stora som små. Inne kan hon leka hur länge som helst själv med en lite boll. Hon kastar iväg den, hämtar den och om igen. Favoriten är att gå till trappen ner i källaren. Där står hon längst upp, kastar iväg bollen ner för trappen, väntar tills den landat och springer ner och hämtar den. Sen samma sak igen. 
GrandPrix har klarat Doftprov i eukalyptus i Nosework. Hon älskar NW! Där gör hon verkligen skäl för namnet, fort och säkert hittar hon doftgömmorna. 


Racy

Racy, (kombination mellan Rally och Racing), är en riktig liten fröken, som elegant trippar fram. Hon talar gärna i iver och glädje.Hon är en riktig skönhet, å det vet hon om! Hon tycker om det mesta, och är en naturbegåvning i utställningsringen! Hon svansar gärna som en katt runt benen i en åtta och låter på sitt alldeles speciella sätt, när hon blir riktigt glad eller ivrig. En glad och sprallig fröken som försöker hålla ordning lite i flocken.


Theo

Theo, ja vad säger man. En charmör, ett busfrö, en snygging. Han är burdust kärvänlig och kramar gärna om ALLA, även de som inte vill. Han brukar dock charma även de mest svårflörtad. En rolig kille, som gärna hittar på hyss, och som är skärpt till tusen. Han älskar allt och alla! Lite väl mycket ibland, men en riktigt myspelle som gärna kryper upp i knät så fort tillfälle ges. Han har blivit en riktigt duktig assisten och hjälpreda till matte. När jag börjar plocka ur diskmaskinen kommer han och sätter sig och väntar. Det händer nämligen att matte är väldigt fumlig i köket och tappar nåt. Då är Theo framme blixtsnabbt och plockar upp efter matte, och tar emot sin godisbelöning med stolthet.
En fantastisk lekfarbror till våra valpar är han också.


Ängla

Ängla ja, som var så liten när hon föddes att jag inte trodde hon skulle klara sig. Visade sig snabbt vara en livlig, livfull och högst levnadsglad liten fröken. Vill gärna vara i händelsernas centrum. Leker med allt!! Har liiite svårt att förstå att mattes saker inte är leksaker de med. Bra på att roa sig själv med vad hon nu hittar för nåt att leka med, men älskar att leka med andra. En mysig tjej som gärna ligger i knät, och helst på mattes huvudkudde. 
Här kan du skriva in telefonnummer, e-postadress etc. Det finns en särskild ruta för e-postadressen nedan.

Bonnie

Söt som en karamell, vilket på franska heter Bon bon, så då blev det Bonnie.
Hon är som en blandning mellan rådjur och känguru. Snabb, smidig och kan hoppa som ingen annan. De gör även att hon hoppar över alla grindar vi har, när hon tycker att andra sidan verkar mer spännande. Fantastisk duktig på att roa sig själv. Kan skutta ut på gården och bara springa, hoppa och njuta i sin ensamhet. Lika gärna kan hon kasta eller leka med en leksak ensam. Fast nog är det roligast att springa och leka med kompisar. Hon talar gärna om när det är något speciellt hon vill. Då gäller det att fatta snabbt, annars trätar hon högljutt vidare tills man förstått. En söt liten skön fröken.
Här kan du skriva in telefonnummer, e-postadress etc. Det finns en särskild ruta för e-postadressen nedan.

Elsa

Elsa är dotter till Vera och mamma till Bonnie. Hon bor hos sin underbara familj i Sunne. Älskar att vara med husse i skogen, och barnen i trädgården. Hon är fantastisk glad och bara helt ljuvlig. Myser gärna i soffan, lääänge. 
Elsa älskar valpar, både egna och andras. När hon är hos oss är hon direkt en i flocken.
Här kan du skriva in telefonnummer, e-postadress etc. Det finns en särskild ruta för e-postadressen nedan.
e-post:

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Gunilla Tallåker | Svar 25.05.2017 15:32

Har haft hund i 54 år .. mina två senaste var storpudlar Dackefejdens Bombastic(98-2010 ) Lammåsens Eleganta Eliza (2004-2017) Är intresserad av en ny Pudel

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.02 | 01:34

Hej!

Jag söker en storpudelvalp, är läkare och bor med sambo och en annan pudel (dvärg) men är intresserad av valp så kanske ej är rätt sida??

Hör gärna av er

...
03.02 | 10:47

Hej vi är en familj som vill ge mycket kärlek till en lite äldre storpudel!
Haft pudlar inom familjen tidigare.
Tack
Mvh///Johanna

...
22.01 | 19:52

Hej önskar köpa en lite äldre Storpudel, haft tik. Mvh monica

...
12.12 | 20:39

Hej!
Familj med två stora barn, har en 9 årig liten pudel idag. Önskar bli fodervärd åt en storpudeltik. Hör av dig om du vill veta mer!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS