Blogg

Fästingar

Jag har alltid varit lite försiktig med fästingmedel, men alltid använd det när det varit fästing-år. Det är ju en avvägning mellan de sjukdomar fästingarna bär med sig och det gift vi sätter på våra hundar. Själv har jag förr valp Frontline. Dels för att jag sett att det är det som varit effektivast mot fästingangrepp. Dels för att halsbanden ger mer biverkningar och för att pudlarna leker med varandra och riskerar att få någon annans halsband i munnen. Sen funkar ju inte halsband när man har en pälsad pudel ;)

Sista åren eftersom jag har valpar då och då, har jag blivit mer försiktig med Frontline användningen. I år har jag märkt att det verkar vara ett fästingår. Så i år har jag testat Bravecto på mina. Hittills är jag supernöjd. Sett mängder med positiv respons på olika sidor på Facebook också. Bravecto är en "tablett", ser ut som en liten mjuk köttbulle, som man ger sin hund och skyddet mot fästingar, loppor och löss håller 12 veckor. Biverkningarna är väldigt få. Kan ges till dräktiga tikar, digivande tikar och valpar över 8 veckor. Alla mina, utom Vera, smaskade i sig denna "tablett" som en Frolic, och undrade om det fanns fler godbitar. Vera tyckte den var lite konstig, så henne fick jag stoppa i den. Inga svårigheter trots storleken.

Kan varmt rekomendera Bravecto!

Man kontaktar sin veterinär, som skriver ut et recept. Kostar 100:- i receptavgift bara. Sen löser man ut receptet på närmaste apotek. Är billigare än Frontline.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.02 | 01:34

Hej!

Jag söker en storpudelvalp, är läkare och bor med sambo och en annan pudel (dvärg) men är intresserad av valp så kanske ej är rätt sida??

Hör gärna av er

...
03.02 | 10:47

Hej vi är en familj som vill ge mycket kärlek till en lite äldre storpudel!
Haft pudlar inom familjen tidigare.
Tack
Mvh///Johanna

...
22.01 | 19:52

Hej önskar köpa en lite äldre Storpudel, haft tik. Mvh monica

...
12.12 | 20:39

Hej!
Familj med två stora barn, har en 9 årig liten pudel idag. Önskar bli fodervärd åt en storpudeltik. Hör av dig om du vill veta mer!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS