Blogg

Fästingar

Jag har alltid varit lite försiktig med fästingmedel, men alltid använd det när det varit fästing-år. Det är ju en avvägning mellan de sjukdomar fästingarna bär med sig och det gift vi sätter på våra hundar. Själv har jag förr valp Frontline. Dels för att jag sett att det är det som varit effektivast mot fästingangrepp. Dels för att halsbanden ger mer biverkningar och för att pudlarna leker med varandra och riskerar att få någon annans halsband i munnen. Sen funkar ju inte halsband när man har en pälsad pudel ;)

Sista åren eftersom jag har valpar då och då, har jag blivit mer försiktig med Frontline användningen. I år har jag märkt att det verkar vara ett fästingår. Så i år har jag testat Bravecto på mina. Hittills är jag supernöjd. Sett mängder med positiv respons på olika sidor på Facebook också. Bravecto är en "tablett", ser ut som en liten mjuk köttbulle, som man ger sin hund och skyddet mot fästingar, loppor och löss håller 12 veckor. Biverkningarna är väldigt få. Kan ges till dräktiga tikar, digivande tikar och valpar över 8 veckor. Alla mina, utom Vera, smaskade i sig denna "tablett" som en Frolic, och undrade om det fanns fler godbitar. Vera tyckte den var lite konstig, så henne fick jag stoppa i den. Inga svårigheter trots storleken.

Kan varmt rekomendera Bravecto!

Man kontaktar sin veterinär, som skriver ut et recept. Kostar 100:- i receptavgift bara. Sen löser man ut receptet på närmaste apotek. Är billigare än Frontline.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.09 | 12:02

Hej , Marie heter jag & jag är så intresserad av en röd/aprikos hane. Hör gärna av dig , mvh Marie.

...
14.05 | 14:29

Hej, jag är en aktiv snart pensionär som har islandshästar och är mycket ute i naturen. Jag har en snart 10årig storpudel, intresserad av en tik från er. Mvh An

...
22.04 | 22:39

Hej! Vi är en familj i stockholm som länge tänkt skaffa en pudel oxh bu jar det äntligen blivit en perfekt tidpunkt för det. Hur kan vi ställa oss i kö?

...
06.04 | 11:12

jag vill så gärna få en valp. Är mycket hundvan och har tid, ork och intresse av att aktivera och jobba med den.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS