Blogg

Alva

Alva är nu 8 år fyllda. Hon löpte första gången vid 9 månaders ålder. Har alltid haft regelbundna löp, varat i 3 veckor och blött ganska rikligt. Hennes sista löp, var annorlunda... Hon blödde nästan inget alls. Det pågick i mer än 3 veckor. Hon verkade besvärad, försökte få Theo intresserad, och han var totalt ointresserad stackarnLer stort Eftersom löpet inte varit normalt, höll jag extra koll på Alva. Efter att pratat med en vän och uppfödarkollega, som haft liknande symtom på sin tik och där läget blivit akut efter att hennes tik börjat störtblöda, sökte jag upp min veterinär. Mycket riktigt bekräftades min misstanke, livmderinflammation. Så Alva kastrerades, viket är den effektivast behandlingen. Man kan prova att behandla med antibiotika, vilket jag hade gjort om det varit en yngre tik, men i Alvas fall var det inte aktuellt.

Alva var ganska medtagen första dagen. Lite extra trött och frusen ett par tre dagar. Hennes operationssår läkte så fort och så fint att jag är helt förundrad. Men sen har hon varit superpigg! Hon är glad, må bra, och leker med de andra som aldrig förr.

Nu har vi hat tur med Alva. Läget hann aldrig bli akut. Hon vekar heller inte fått några av de biverkningar en kastrering kan ge: ökad aptit och vikt uppgång (hon är lika svårtrugad som vanligt), inkontinens, pesonlighetsförändring eller slö.

Till ALLA TIKägare: Håll koll på just er tiks löp. Notera gärna i kalendern när tiken löper. Notera hur hennes löp ser ut. Då märker ni lättare när löpen avviker och livmoderinflammation är vanligt!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.02 | 01:34

Hej!

Jag söker en storpudelvalp, är läkare och bor med sambo och en annan pudel (dvärg) men är intresserad av valp så kanske ej är rätt sida??

Hör gärna av er

...
03.02 | 10:47

Hej vi är en familj som vill ge mycket kärlek till en lite äldre storpudel!
Haft pudlar inom familjen tidigare.
Tack
Mvh///Johanna

...
22.01 | 19:52

Hej önskar köpa en lite äldre Storpudel, haft tik. Mvh monica

...
12.12 | 20:39

Hej!
Familj med två stora barn, har en 9 årig liten pudel idag. Önskar bli fodervärd åt en storpudeltik. Hör av dig om du vill veta mer!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS