Blogg

Alva

Alva är nu 8 år fyllda. Hon löpte första gången vid 9 månaders ålder. Har alltid haft regelbundna löp, varat i 3 veckor och blött ganska rikligt. Hennes sista löp, var annorlunda... Hon blödde nästan inget alls. Det pågick i mer än 3 veckor. Hon verkade besvärad, försökte få Theo intresserad, och han var totalt ointresserad stackarnLer stort Eftersom löpet inte varit normalt, höll jag extra koll på Alva. Efter att pratat med en vän och uppfödarkollega, som haft liknande symtom på sin tik och där läget blivit akut efter att hennes tik börjat störtblöda, sökte jag upp min veterinär. Mycket riktigt bekräftades min misstanke, livmderinflammation. Så Alva kastrerades, viket är den effektivast behandlingen. Man kan prova att behandla med antibiotika, vilket jag hade gjort om det varit en yngre tik, men i Alvas fall var det inte aktuellt.

Alva var ganska medtagen första dagen. Lite extra trött och frusen ett par tre dagar. Hennes operationssår läkte så fort och så fint att jag är helt förundrad. Men sen har hon varit superpigg! Hon är glad, må bra, och leker med de andra som aldrig förr.

Nu har vi hat tur med Alva. Läget hann aldrig bli akut. Hon vekar heller inte fått några av de biverkningar en kastrering kan ge: ökad aptit och vikt uppgång (hon är lika svårtrugad som vanligt), inkontinens, pesonlighetsförändring eller slö.

Till ALLA TIKägare: Håll koll på just er tiks löp. Notera gärna i kalendern när tiken löper. Notera hur hennes löp ser ut. Då märker ni lättare när löpen avviker och livmoderinflammation är vanligt!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 09:14

Hej
Vi är en hundvan familj (mamma, pappa, dotter 7 år och son på 9 år) som vill gärna köpa en valp. Vi har en stövare som har hunnit bli hela 15 år. Det vore roligt att den nya familjemedlemmen lär känna vår nuvarande hund. Vi bor på en ö i Värmland, Ham

...
21.05 | 08:45

är intresserad av en röd tik. Har en röd/aprikos storpudel tik som lever med mig, mina lite äldre barn och vår perser.

...
20.05 | 16:55

Hej
Har du några plamerade aprikosa storpudel valpar ? En familj som söker en vän o träningskompis i skåne.

...
19.05 | 11:34

Har haft en storpudel LEO 14 år gick bort i dec och längtan är svår efter en ny kompis
vi är pensionärer så vi har all tid i världen att ta hand om en ny vän.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS