Blogg

Årskrönika 2016

Det har varit ett händelserikt år 2016. Både jobbiga och underbara händelser. Året började med att jag hade fått största Foster's kullen i historien födda 23/12-15, 11 valpar som  vid årets början alltså var 8 dagar gamla.

Lotta och jag planerade för Ginos (röd hane) ankomst till Sverige från Polen, och vi planerade 4 kullar under året. Som vi alla vet blir saker inte alltid som man tänkt sig. 9/1 var Lotta med i en svår bilolycka. Efter en lång väg tillbaka är hon nu vid årets slut, verkligen nästan helt tillbaka. Fick även ta det beslutet att ta Bliss ur aveln eftersom hon fått en avkomma med SA, den första i Foster's 26-åriga historia.

I februari var vi ett stort gäng Foster's pudlar som åkte på Pudelklubbens utställning i Eskilstuna. Där lyckades vi få ihop en Uppfödargrupp (består av 4 hundar ur minst 2 olika kullar) och blev 2:a bästa uppfödargrupp. Racy som då var drygt 1 år, lyckades bli SAR-BIS2 (SilverAprikosRöd Best In Show 2.a)!! Så stolt, så lycklig, och så förtvivlad att Lotta inte kunde närvara.  Men fick senare under kvällen höra att hon äntligen vaknat upp ur medvetslösheten och pratade. 

I mars föddes Ellas kull hos mig. Lotta hade precis parat henne en vecka innan olyckan. 7 rejäla hanar blev det.

I maj föddes GrandPrix och Theos kull, första för båda. 8 underbara valpar blev det och minstingen blev kvar hos mig och är vår Ängla. Några dagar senare föddes Kennel Karltorps första kull, där jag hade äran att få vara med. En Foster's tik från mig fick 7 rejäla hanar. Vad är oddsen med två kullar med endast hanar och 7 till antalet?!? Så kul att ha fått en ny uppfödarkollega!

I oktober åkte ytterligare ett gäng Foster's hundar till Pudelklubbens utställning i Gnesta denna gång. Där lyckades vi än en gång få ihop en uppfödargrupp och denna gång blev vi BIS och fick ett vackert Vandringspris. Det är väldigt, väldigt sällan man som uppfödare får ihop en uppfödargrupp. Krävs ju som sagt 4 avkommor ur minst 2 kullar, och alla ska vara fullpälsade och delta på utställningen. Så att vi detta år har fått tillfälle 2 gånger, och med olika hundar, känns fantastiskt!!!! Men i livet kommer andra saker också, Alva fick livmoderinflammation och blev opererad/kastrerad. Som tur är har Alva blivit gladare, piggare och busigare efter det, så det känns skönt att hon slapp biverkningar. Theo blev far för andra gången med en Lammåsentik och det blev 5 röda fina valpar. En av dessa godingar var jag senare med och valde ut samt hämtade tillsammans med kär vän och gammal valpköpare från Finland. GrandPrix gjorde även Doftprov för Eukalyptus, plättlätt tyckte hon, och superstolt var jag. I slute av oktober fick vi även låta Ida somna in efter att hon under året fått mer och mer besvär med sin syn. Hon lämade ett enormt tomrum efter sig. 

Sammanfattningvis har det hänt en del. Det har varit stora förändringar både i kenneln, och annars. Ett omtumlande år, med starka möten med underbara människor som jag efter detta år värdesätter ännu mer än jag gjort tidigare.

Stort TACK till ALLA er som förgyllt mitt år <3

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.02 | 01:34

Hej!

Jag söker en storpudelvalp, är läkare och bor med sambo och en annan pudel (dvärg) men är intresserad av valp så kanske ej är rätt sida??

Hör gärna av er

...
03.02 | 10:47

Hej vi är en familj som vill ge mycket kärlek till en lite äldre storpudel!
Haft pudlar inom familjen tidigare.
Tack
Mvh///Johanna

...
22.01 | 19:52

Hej önskar köpa en lite äldre Storpudel, haft tik. Mvh monica

...
12.12 | 20:39

Hej!
Familj med två stora barn, har en 9 årig liten pudel idag. Önskar bli fodervärd åt en storpudeltik. Hör av dig om du vill veta mer!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS