Blogg

BRAVECTO

Jag tillhör de som förespråkat Bravecto (fästingmedel i tablettform). Har använt det i 2 säsonger på mina och varit väldigt nöjd. Effektivt mot fästingar, ingen som verkar ha reagerat med biverkningar, kan ges till dräktig ch digivande tikar.

MEN nu går det ut väldigt många artiklar/Facebookinlägg m m ang detta medel. Även svenska instanser ska nu granska medlet. Själv har jag läst både tyska, amerikanska och svenska inlägg om detta. Efter att flera gånger ha läst att av de biverkningar som rapporterats är bl a dregglande, ögonproblem/blindhet, samt njurar vanligt. Det var då jag började reagera på allvar...

Ida blev akut jättesjuk i början på 2016. Trodde ärligt jag skulle få ta adjö av henne. Hon hade feber, frossa, åt inte. Visade sig vara en svår urinvägsinfektion med ovanliga bakterier, men som med antibiotika gick att bota. Våren 2016 började Ida helt plötsligt dreggla floder! Helt oförklarligt. Veterinären hittade inga fel på något. Hade även börjat märka att Ida saktat ner tempot väldigt, blivit mer tillbakadragen samt att hon började se sämre. Trots veterinär undersökning hittades inga fel. Ida förlorade synen snabbt och var väldigt tydlig med att hon var färdig med jordelivet.

Ida somnade in 27/10 2016.

I år väljer jag att inte ge Bravecto till mina hundar. Jag kommer använda Frontline Vet. Vill avvakta och se vad de granskningar kommer visa som nu är påbörjade ang Bravecto.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.09 | 12:02

Hej , Marie heter jag & jag är så intresserad av en röd/aprikos hane. Hör gärna av dig , mvh Marie.

...
14.05 | 14:29

Hej, jag är en aktiv snart pensionär som har islandshästar och är mycket ute i naturen. Jag har en snart 10årig storpudel, intresserad av en tik från er. Mvh An

...
22.04 | 22:39

Hej! Vi är en familj i stockholm som länge tänkt skaffa en pudel oxh bu jar det äntligen blivit en perfekt tidpunkt för det. Hur kan vi ställa oss i kö?

...
06.04 | 11:12

jag vill så gärna få en valp. Är mycket hundvan och har tid, ork och intresse av att aktivera och jobba med den.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS