Blogg

BRAVECTO

Jag tillhör de som förespråkat Bravecto (fästingmedel i tablettform). Har använt det i 2 säsonger på mina och varit väldigt nöjd. Effektivt mot fästingar, ingen som verkar ha reagerat med biverkningar, kan ges till dräktig ch digivande tikar.

MEN nu går det ut väldigt många artiklar/Facebookinlägg m m ang detta medel. Även svenska instanser ska nu granska medlet. Själv har jag läst både tyska, amerikanska och svenska inlägg om detta. Efter att flera gånger ha läst att av de biverkningar som rapporterats är bl a dregglande, ögonproblem/blindhet, samt njurar vanligt. Det var då jag började reagera på allvar...

Ida blev akut jättesjuk i början på 2016. Trodde ärligt jag skulle få ta adjö av henne. Hon hade feber, frossa, åt inte. Visade sig vara en svår urinvägsinfektion med ovanliga bakterier, men som med antibiotika gick att bota. Våren 2016 började Ida helt plötsligt dreggla floder! Helt oförklarligt. Veterinären hittade inga fel på något. Hade även börjat märka att Ida saktat ner tempot väldigt, blivit mer tillbakadragen samt att hon började se sämre. Trots veterinär undersökning hittades inga fel. Ida förlorade synen snabbt och var väldigt tydlig med att hon var färdig med jordelivet.

Ida somnade in 27/10 2016.

I år väljer jag att inte ge Bravecto till mina hundar. Jag kommer använda Frontline Vet. Vill avvakta och se vad de granskningar kommer visa som nu är påbörjade ang Bravecto.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.02 | 01:34

Hej!

Jag söker en storpudelvalp, är läkare och bor med sambo och en annan pudel (dvärg) men är intresserad av valp så kanske ej är rätt sida??

Hör gärna av er

...
03.02 | 10:47

Hej vi är en familj som vill ge mycket kärlek till en lite äldre storpudel!
Haft pudlar inom familjen tidigare.
Tack
Mvh///Johanna

...
22.01 | 19:52

Hej önskar köpa en lite äldre Storpudel, haft tik. Mvh monica

...
12.12 | 20:39

Hej!
Familj med två stora barn, har en 9 årig liten pudel idag. Önskar bli fodervärd åt en storpudeltik. Hör av dig om du vill veta mer!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS